> homlokzatfelmérés digitális ortofotó technikával, számítógépes tervfeldolgozás, építész CAD rajz, látványterv :: terve bt.
 

Vázra feszítés


A helyszínen készült nyers fotókat egyenként kell kezelésbe venni. A nagy látószögű optika használata miatt a fotókon van némi hordótorzítás, ezt korrigáljuk. Mivel nem lehet minden esetben tökéletesen a homlokzati síkra merőleges optikai tengellyel elkészíteni a fotót, ezért az így keletkezett perspektivikus torzítást is szükséges korrigálni. Ha a váz és a korrigált fotók is elkészültek, megkezdődik a kettő összeillesztése, a megrendelővel megbeszélt léptékben: a geodéziai váz pontjait megfeleltetjük a fotók pontjainak. Ilyenkor derül ki, hogy szükséges-e újabb fotókat készíteni. Az eredmény egy nyers, retusálatlan ortofotó, ahol az illesztések, homlokzat előtti tárgyak még látszanak, de már mérethelyes, így kezdetét veheti a rajzolás.

Terve Mérnöki Szolgáltató bt. :: 3534 Miskolc, Tópart u. 5. :: +36-70-272-2978 :: +36-20-981-7898 terve bt. bemutatkozik terve bt. honlapja terve bt. emailcíme