> homlokzatfelmérés digitális ortofotó technikával, számítógépes tervfeldolgozás, építész CAD rajz, látványterv :: terve bt.
 

Helyszíni fotózás


A geodéziai méréssel együtt indulhat a helyszíni fotózás. Az épületről több száz fotót készítünk. Minden homlokzatrészről szükséges ortogonális fotó, a torzítások minimalizálása miatt. Magas épületeknél ez darus kocsi használatát igényli. Ha a homlokzatot valami részben kitakarja, akkor több, picit különböző nézőpontból is le kell fotózni ugyanazt a részt, hogy semmi se maradjon fedve. Gyakran több alkalommal vissza kell menni (pl. a parkoló autók miatt). Fontosak a megfelelő időjárási körülmények: megfelelő mennyiségű fény szükséges, de ha a nap direktben rásüt egy homlokzatra, az csak kis felületeknél előny, ahol a fotózás viszonylag gyorsan lezajlik, mert különben az árnyékok mozgása miatt lehetetlenné válik a részletek pontos összeillesztése.

Terve Mérnöki Szolgáltató bt. :: 3534 Miskolc, Tópart u. 5. :: +36-70-272-2978 :: +36-20-981-7898 terve bt. bemutatkozik terve bt. honlapja terve bt. emailcíme